Način pripreme
Narendajte bundevu na rende ili ako imate koristite multipraktik. Istopite maslac, postavite posudu za pečenje papirom i namažite s malo maslaca. Posuda bi bilo dobro da bude prečnika ne manjeg od 32 centimetra. Nasecite urme na male parčiće.
Raširite kore, uzmite jednu, namažite je maslacem i prekrijte s drugom korom. Pospite s malo bundeve, šećera, cimeta, malo oraha i nekoliko parčića urmi.
Savijte koru u rolat i stavite na sredinu posude za pečenje, kad je uvijete u oblik puža. Sledi isti proces i sa ostalim korama, dok svaku uvijate oko one što je na sredini posude. Procenite namirnice da budu dovoljne za sve kore.
Napravljenu pitu od bundeve namažite maslacem i pospite s malo šećera. Zagrejte rernu na 170 stepeni i stavite tikvanik.
Pecite dok ne dobije zlatastu boju oko 30 minuta, dok ga nadgledate s vremena na vreme da ne izgori. Izvadite i ostavite da se ohladi. Količine namirnica su otprilike - u zavisnosti ko koliko slatku i bogatu pitu želi.
Maslac daje neodoljivu aromu, a urme dopunjuju ukus bundeve na neobičan način. Probajte, mnogo je slatko.