Način pripreme
Umutimo jaja dobro, dodamo mleko i vodu, a malo od hladne vode uzmemo da aktiviramo kvasac s malo šećera i brašna.
Nadošli kvasac dodamo ostalim sastojcima i zamesimo testo koje treba da je malo trvđe od običnog. Ostavimo da nadođe, nakon čega ga podelimo na tri dela. Dva od njih razvijemo u kore koje mažemo mašću i uvijamo u rolat.
Od jednog rolata sečemo dugačke uske trouglove, a od drugog šire. Uže i duge stavnjamo po sredini pogače, a na krajevima popunimo sa širim i kratkim.
Od trećeg dela razvijemo koru, polovinu sečemo i izrežemo velike krugove i skupljamo tako da dobijemo ružu, a drugu polovinu uvijamo u rolat i sečemo šest rolni, koje stavljamo oko ruže.
Ostavimo pogaču da nadođe, nakon čega mažemo s dva umućena jaja i malo ulja. Mažemo jednom, a posle ponovimo, da se dobro napoji i da ima zlatnu preplanulost. Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.