Način pripreme
Kvasac se izmrvi u toploj vodi sa šećerom, promeša se sa 2 kašike brašna i ostavimo da nabubri. Prosejemo brašno u posudu, u sredinu se sipa kvasac, sveže mleko, so, ulje, meka mast i promeša se viljuškom u loptu testa.
Sipa se na radnu površinu posutu brašnom i zamesi se meko testo. Namaže se uljem i ostavi 40 minuta da udvostruči obim.
U posudi se izmrvi sir i promeša s jednim belancem, žumance se umuti s malo svežeg mleka, ono je za premazivanje roščića. Testo se podeli na dva dela. Svaki se razvije u veliki pravougaonik, a on se iseče na male pravougaonike.
Nožem se prave po 4-5 razreza s jedne strane, a s druge se stavlja nadev i zavija se u rolnu. Naređaju se u namazanu posudu za pečenje. Posle 15 minuta se namažu umućenim jajetom i pospemo semenke.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni i dobije lepu zlatastu boju. Idealne grickalice za dane odmora!