Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pržene girice sa sosom od belog luka i limunom

Pržene girice sa sosom od belog luka i limunom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pržene girice sa sosom od belog luka i limunom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
4 / 5
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Tražeći savršeno letnje meze koje se odlično kombinuje sa pivom, našli smo ovaj recept za pržene girice sa sosom od belog luka i limunom, i jedva smo dočekali da ga podelimo sa vama Prijatno, prijatelji!"

Potrebni sastojci

  • girice - 500 g
  • ulje - za prženje
  • brašno - za valjanje
  • limun - 1 kom.
  • majonez - 3 kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Očisiti utrobu girica. Posoliti i ostaviti 30 minuta da upiju so.

Ribu oprati i osušiti. Ugrejati masnoću. Svaku ribu uvaljati u brašno i pržiti do zlatne boje.

Napraviti sos na sledeći način: sjediniti majonez sa kiselim mlekom i umutiti. Dodati sitno naseckan beli luk.

Ribu servirati sa kriškama limuna i sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: