Način pripreme
Presecite batake na polovine - batak i karabatak.
Luk naseckajte na sitno, sipajte maslinovo ulje u tiganj i ugrejte na vatri.
Postavite batake u maslinovo ulje i upržite ih kratko do zlatne boje, pa okrenite na drugu stranu. Sipajte luk i promešajte i pržite minutu dok ne omekša.
Izvadite meso u tanjir, smanjite vatru na srednju temperaturu i sipajte vino. Ostavite alkohol da ispari nekoliko sekundi i dodajte šećer, promešajte da se rastvori i sipajte dve kašike senfa.
Ponovo promešajte i sipajte bujon, vratite meso u tiganj, posolite, stavite biber i poklopite.
Dinstajte 20-25 minuta uz povremeno otvaranje poklopca i mešanje. Ako tečnost ispari, dodajte još malo bujona.
Na kraju sos treba da je reduciran na polovinu, dodajte maslac i začinite majčinom dušicom.
Poslužite piletinu prelivenu sosom, a po želji ih pospite peršunom.