Domaća pečena guska

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaća pečena guska
Fotografije: Sevda Andreeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Nije uopšre komplikovano da pripremite ukusnu domaću pečenu gusku, a toliko je ukusno, da je više volimo od svih pečenih pilića na svetu"

Potrebni sastojci

  • guska - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica za premazivanje
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo gusku dobro je natrljamo solju i alevom paprikom, spolja i iznutra.

Stavljamo u duži pleh, dospemo 500 ml vode.

Na gusku stavljamo iseckan maslac i uvijamo aluminijumskom folijom.

Stavljamo je u rernu i pečemo prvo oko 30 minuta na 250 stepeni, a posle smanjujemo na 180 stepeni. Tako pečemo 1 sat.

Odvjamo gusku i nastavljamo sa pečenjem, i s vremena na vreme je polivamo tečnošću iz pleha.

Kad porumeni je okrćemo na drugu stranu.

Serviramo da prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: