Punjena guska

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Punjena guska1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Ovaj recept otkriva sve pojedinosti pripreme najukusnije punjene guske"

Potrebni sastojci

  • guska - 1 komad + iznutrice
  • soja sos - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • karadmon - pola kačišice, očišćen od mahuna
  • nana - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • bulgur - 100 g ili pirinač
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • slanina - 60 g
  • pečurke - 100 g
  • praziluk - 1 struk
  • ulje
  • mladi luk - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckane iznutrice ptice se zajedno sa iseckanim lukom, prazilukom, pečurkama proprže u malo masnoće. Dodajte nakon toga iseckanu slaninu i bulgur/pirinač.

Dobro promešajte, dolijte oko 100 ml tople vode i začinite sa malo soja sosa i začina. Nakon što pirinač nabubri, skolnite s ringle i dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće.

Napunite gusku nadevom i ušijte. Stavite je da se kuva u šerpi zajedno s vodom oko 15 minuta. Nakon toga je prebacite u posudu za pečenje koju ste podmazali, namažite je s malo aleve paprike rastvorene u masnoći, dolijte vodu u posudu i zavijte je folijom.

Pecite punjenu gusku oko 2 sata u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: