Punjena guska

12/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4203
"Ovaj recept otkriva sve pojedinosti pripreme najukusnije punjene guske "
Priprema45 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno195 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano448
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckane iznutrice ptice se zajedno sa iseckanim lukom, prazilukom, pečurkama proprže u malo masnoće. Dodajte nakon toga iseckanu slaninu i bulgur/pirinač.

Dobro promešajte, dolijte oko 100 ml tople vode i začinite sa malo soja sosa i začina. Nakon što pirinač nabubri, skolnite s ringle i dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće.

Napunite gusku nadevom i ušijte. Stavite je da se kuva u šerpi zajedno s vodom oko 15 minuta. Nakon toga je prebacite u posudu za pečenje koju ste podmazali, namažite je s malo aleve paprike rastvorene u masnoći, dolijte vodu u posudu i zavijte je folijom.

Pecite punjenu gusku oko 2 sata u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti