Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca u dve posude.
Umutite belanca miskerom uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Mutite ih dok ne dobijete čvrst sneg i tada dodajte jedno po jedno žumance. Produžite da mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Mešajte kašikom, dok smesa ne primi brašno. Sipajte u pravougaonu tavu, pokrivenu papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ispeče izvadite je iz rerne i izbušite je viljuškom.
Izvadite je iz pleha i skinite papir.
U posudu sipajte pavlaku i stavite je na vatru. Mešajte neprekidno kašikom i čim se ugreje, sipajte je u pleh u kome ste pekli koru, a preko postavite koru od patišpanja.
U šerpicu ulijte 400 ml svežeg mleka i postavite je na vatru. Dodajte mleko u prahu uz neprestano mešanje, a zatim i preostalo mleko. Čim se ugreje, prelijte koru u plehu.
Ostavite da kolač primi mleko i da se dobro ohladi.
Servira se nasečen, preliven karamel topingom ili drugim topingom po želji.