Način pripreme
Umesite meko testo od navedenih sastojaka. Podelite ga na 30 jednakih delova i napravite loptice. Radnu površinu pospite skrobom i svaku lopticu oklagijom razvucite na veličinu tacne za šolju.
Poređajte kore na 3 gomile po 10 kora, a između svake kore pospite obilno skrob.
Svaku gomilu ponovo razvucite oklagijom na koru veličine tepsije od 36 cm.
Stavite prvu koru u tepsiju i ravnomerno rasporedite prvu čašu mrvljenih oraha. Razvucite drugu gomilu u koru, postavite je preko oraha, a na nju stavite ponovo orahe.
Pokrijte trećom korom i oštrim nožem isecite baklavu na romboide. Istopite maslac i prelijte ravnomerno preko baklave. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat.
U šerpu sipajte vodu i šećer za sirup, stavite na jaku vatru da se kuva. Kada provri, smanjite jačinu vatre i ostavite da se kuva 10 mnuta, a zatim dodajte sok od limuna.
Vrućim sirupom prelijte ohlađenu baklavu, umotajte tepsiju aluminijumskom folijom i ostavite je da se ohladi.