Način pripreme
Uklonite kosti sa buta, a zatim žilice i pokožicu. Prelijte 1 i 1/2 šoljom tople vode, posolite, dodajte 50 g maslaca, ljute paprike i nekoliko zrna bibera, dobro poklopite posudu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.
U drugoj posudi na tihoj vatri prodinstajte sitno iseckan luk sa 50 g maslaca i malo vode, dok ne dobije zlatastu boju. Nakon toga dodajte oguljen i narendan paradajz. Očistite i operite pečurke. Isecite ih na listiće i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju.
Sa preostalim maslacem propržite brašno dok ne porumeni i dodajte mu sos od luka i paradajza, pa zatim dodajte i pečurke koje ste skuvali. Sipajte 1 šolju bujona u kome ste kuvali meso da se smesa razredi.
Posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri, dok se sve ne zgusne. Meso rasporedite u četiri tanjira i dobijenim sosom ga prelijte. Posipajte preko peršun i jelo možete poslužiti.