Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Dinstana jagnjetina»Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način

Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Da probamo samo malo od ovog aromatičnog jagnjećeg buta, spremni smo i ime da promenimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.5 kg
  • pečurke - 500 g svežih
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz - 250 g
  • maslac - 150 g kravljeg
  • luk - 100 g
  • ljute paprike - 2 komada (po želji)
  • biber - zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kosti sa buta, a zatim žilice i pokožicu. Prelijte 1 i 1/2 šoljom tople vode, posolite, dodajte 50 g maslaca, ljute paprike i nekoliko zrna bibera, dobro poklopite posudu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.

U drugoj posudi na tihoj vatri prodinstajte sitno iseckan luk sa 50 g maslaca i malo vode, dok ne dobije zlatastu boju. Nakon toga dodajte oguljen i narendan paradajz. Očistite i operite pečurke. Isecite ih na listiće i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju.

Sa preostalim maslacem propržite brašno dok ne porumeni i dodajte mu sos od luka i paradajza, pa zatim dodajte i pečurke koje ste skuvali. Sipajte 1 šolju bujona u kome ste kuvali meso da se smesa razredi.

Posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri, dok se sve ne zgusne. Meso rasporedite u četiri tanjira i dobijenim sosom ga prelijte. Posipajte preko peršun i jelo možete poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: