Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane pečurke»Najukusnije marinirane pečurke

Najukusnije marinirane pečurke

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Najukusnije marinirane pečurke
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
"Najukusnije marinirane pečurke, za koje vredi umreti"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg
  • morska so - 1 kašika
  • vinsko sirće - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • piment - 5 zrna
  • peršun - 2 - 3 struka
  • celer - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Za recept možete da koristite pečurke koje divlje rastu - običnu mlečaru, šumsku pečurku, bukovaču (samo mladu), zelenu golubicu, modrikaču, maslovku, ali samo ako ih dobro poznajete. Inače se zaustavite kod kultivisanih - šampinjona, braon šampinjona, bukovače, šitake.

Pečurke se očiste i iseku na krupno. Stavljaju se u odgovarajuću posudu sa pola litra vode. Dodaju se so, sirće, šečer, beli luk i piment. Kuvaju se 10-15 minuta.

Ređaju se vruće u zagrejanu teglu zajedno sa krupno isečenim peršunom i celerom. Prelivaju su marinadom do ivice.

Poklopac se zatvara. Tako traju oko mesec dana.

Ako se sterilišu 15 minuta imaju trajnost 6 meseci.

Dobro je da se serviraju prelivene visoko kvalitetnim maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: