Štrudla sa sirupom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
02/04/2017
"Štrudla prelivena sirupom. Da li samo nama zvuči kao duplo zadovoljstvo u malim porcijama?"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano464
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izrendajte jabuke. Orahe iseckajte na sitno, a keks izmrvite u brašno. Istopite maslac i premažite jednu koru.

Pospite koru keksom i preko toga rasporedite izrendane jabuke i orahe. Pokrijte drugom korom i umotajte sa duže strane u rolat.

Stavite rolat u pleh. Na isti način postupite sa svim korama. Napravljene rolate nasecite na zalogaje. Koristite makazice, ako vam je lakše.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U šerpu stavite vodu i šećer i kuvajte ih 15 minuta. Prelijte ohlađenu štrudlu lagano sirupom uz pomoć kašike.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar