Način pripreme
Kvasac rastvorite sa šećerom u prahu i uljem u svežem mleku, dobro promešajte i ostavite po strani da se aktivira.
U prosejano brašno koje je u većoj posudi sipajte jaja i so, sipajte postepeno kvasac i umesite testo, tako što uzimate brašno sa oboda.
Testo je gotovo kada prestane da vam se lepi za ruke.
Ostavite ga da nadolazi oko 60 minuta.
Nakon toga podelite testo na 2 dela i svaki razvucite u tanku koru, kao za pitu, a zatim ih premažite istopljenim margarinom ili maslacem.
Isecite trouglove od svake kore (otprilike po 16). U podnožju svakog trougla stavite nadev i umotajte u kiflicu. Ostavite ih još 40 minuta da nadolaze.
Gotove kiflice sa sirom premažite umućenim žumancem i ispecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, u plehu koji ste prekrili papirom za pečenje.
Od testa možete napraviti i veliku pogaču.