Slatko od bundeve - Račeli

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
03/04/2017
"Ovaj recept smo nasledili od naših baba i prenećemo ga našoj deci, jer hoćemo da sačuvamo tradiciju "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 158
  • Pregledi tokom meseca355
  • Pregledi tokom sedmice70
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 2 kg
  • šećer - 4 kg
  • voda - 3 l
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu ogulite, očistite od semenki i isecite na tanke listiće. Operite i rebrastim nožem isecite na kockice.

Listiće bundeve polako ređajte u šerpu, tako da između svakog reda listića stavite red šećera. Neka tako odstoji 2-3 sata. Bundeva će otpustiti sok u međuvremenu.

Nakon toga dodajte vodu i stavite da se kuva, dok bundeva ne omekša. Kuvajte sa poklopcem pomerenim u stranu, kako bi se tečnost zgusnula.

Sklonite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Po želji, slatko možete posuti i orasima. Sipajte slatko u tegle srednje veličine, pa ih sterilizujte 5 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar