Slani ekleri sa krem sirom i šunkom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
03/04/2017
"Božanstveni ukus zbog kojeg nam je žao što nema gde sve da nam stane "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 967
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu pomešajte mleko, vodu, so, šečer i maslac. Neka sve zajedno provri i dodajte brašno.

Brzo mešajte, dok smesa ne prestane da se lepi za zidovešerpe. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, gde nakon svakog jajeta mešate dok se ne sjedini sa smesom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu stavite u špric i istisnite eklere, tako da među njima rastojanje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Nemojte otvarati rernu dok se ekleri peku. Nkon što su ekleri gotovi, isključite rernu i blago otvorite rernu. Nakon 5 - 6 minuta izvadite tepsiju.

U činiji pmešajte air sa pavlkom i prstohvatom bibera. Sipajte smesu u špric. Svaki ekler presecite na pola i stavite krem. Ukrasite sa ružicama od šunke i kolutićima masline i krastavcem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar