Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibroti krafini Ruža

Milibroti krafini Ruža

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Milibroti krafini Ruža
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Pravo da vam bude žao da jedete ove toliko lepe milibrote"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml, toplo + 1 kašičica
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kvasac - 11 g, suvi
  • belanca - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • ulje - 70 ml
  • brašno - 650 g, prosejano
  • so - 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - za premazivanje
  • suvo grožđe - žuto, crno
  • kajsije - suve
  • pistaći
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove lepe milibrote u mini veličini u veliku posudu stavljamo 300 ml toplog svežeg mleka. Dodajemo 100 g šećera, 1 kesicu vanilin šećera i 11 g suvog kvasca. Dobro izmešamo metalnom žicom za mućenje.

Dodajemo 2 belanca (žumanca čuvamo za premazivanje) i 70 ml ulja. Ponovo mešamo. Dodajemo 650 g prosejanog brašna i 1/2 kašičice soli. Mesimo meko testo. Pokrivamo streč folijom i krpom i ostavljamo da naraste na sat vremena.

Naraslo testo delimo na osam jednakih delova, pravimo ih u lopte i ostavljamo da odmara 20 minura.

Svaku loptu razvijmo u blago pravougaoni kalup, može i kvadrat. Premazujemo kravljim maslacem svuda (treba da bude na sobnoj temperaturi) i posipamo suvim grožđem, žutim i crnim, suvim kajsijama (iseckanim na male komadiće) i pistaćima.

Uvijamo iz pravca širokog dela rolata. Nožem po dužini rasecamo po sredini do kraja, tako što odozgo ostavljamo jedan prst neisečen.

Okrećemo isečene krajeve na gore, pletemo pletenicu i uvijamo u puža male milibrote. Ređamo ih u tepsiju sa papirom za pečenje i ostavljamo da narastu na 30 minuta.

Premazujemo ih s umućena 2 žumanca i 1 kašičicom svežeg mleka.

Pečemo milibrot krafine Ruža u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: