Način pripreme
Operite i skuvajte krompir. Sačekajte da se lagano ohladi i oljuštite ga. Posolite ih i ispresujte ih u pire. U malo masnoće upržite mleveno meso. Mešajte meso dok se ne razdvoji na mrvice.
Dodajte paradajz pire, ljutu alevu papriku, biber i so. Promešajte i nakon 2 minuta skinite sa vatre.
Pripremite jednu posudu sa prezlama, a u drugu umućena jaja. Uzmite kašiku pirea i spustite ga u prezle. Izvadite ga i stavite na dlan. Na taj način se pire neće lepiti za ruke.
Lagano ga pritisnite da napravite krug i preko njega stavite 1 kašiku mlevenog mesa. Pokrijte mleveno meso još jednom kašikom krompir pirea, lagano pritisnite i napravite lopticu. Na isti način napravite sve ćuftice.
Ćuftice pripremite za duplo pohovanje: jaja, prezle, jaja, prezle. Sipajte više masnoće u dubok tiganj i ispržite ih. Ovako pripremljene ćuftice mogu i da se zamrznu i da se isprže kada vama odgovara.