Način pripreme
U toplom mleko rastvorite kvasac sa polovinom šećera i nekoliko kašika bašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
U aktivirani kvasac dodajte belance, ulje i brašno i so. Umesite meko testo koje se ne lepi. Ostavite ga da se udvostruči.
Nadošlo testo podelite na dva dela, a svaki deo razvucite oklagijom u okruglu koru prečnika oko 35-40 cm. Koru isecite na 16 parčeta od sredine prema krajevima.
Na široki deo trougla stavite pola kašičice nadeva po želji, podvijte krajeve i umotajte testo u kiflicu. Poređajte kiflice u pleh preko papira za pečenje i ostavite ih na 50 stepeni 10-15 minuta.
Kada kiflice lagano narastu, premažite ih umućenim žumancem sa 1-2 kašike mleka i toliko ulja. Pospite kiflice šećerom i pecite ih na 160 stepeni dok ne budu gotove.