Domaće ćufte Santorini

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Domaće ćufte Santorini
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Neverovatno ukusne ćufte od povrća koje ćemo probati uz omiljeni nam mlečni sos!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • so
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isecite na kockice i ostavite da se ocede. Stavite ih u posudu i dodajte im sitno iseckan luk, peršun i beli luk. Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i izmrvljen sir. Dobro promešajte i ostavite posudu u frižider na sat vremena.

Zagrejte ulje u tiganju. Pomoću kašike uzimajte od smese i polako spuštajte u zagrejano ulje. Pržite sa obe strane dok ne porumene. Izvadite i stavite na ubrus da se ocede.

Poslužite uz mlečni sos sa belim lukom.

Napomena: Ako je potrebno - dodajte još brašna - zavisno od sorte paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: