Hačapuri sa livadskim zeljem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
06/04/2017
"Pažnja! Svi oni koji su na dijeti, neka je odlože do sutra, jer danas nudimo hačapuri sa livadskim zeljem "
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 395
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300g
  • kvasac - 1/2 kesice, suva
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • livadsko zelje - 7 - 8 listova
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte so, šećer i kvasac. Sipajte mlaku vodu i umesite meko testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite na toplom da nadolazi.

Očistite livadsko zelje i nasecite ga. Prodinstajte ga u ulju dok ne omekša. Ohladite ga i dodajte izmrvljeni sir. Promešajte.

Nadošlo testo podelite na 2 lopte. od svake lopte napravite oblik čamca. Napunite čamac nadevom od livadskog zelja i sira. Pospite narendanim kačkavaljem.

U sredinu svakog hačapurija napravite udubljenje i u njega slomite jaje. Stavite hačapurije u nauljeni pleh i ispecite do zlatne boje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar