Pita od krompira sa mlevenim mesom i povrćem

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
06/04/2017
"Mirisna pita - pravi užitak za sva čula!"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 439
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za pire od krompira
  • krompir - 500 g
  • jaja - 1 kom
  • sveže mleko - oko 150 ml
  • so
  • biber
  • maslac - 60 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g od telećeg mesa
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom
  • paprika - 2 kom. (crvene i zelene)
  • paradajz - 1 kom.
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvati. Oljuštiti ih i pasirati. Dodati so, biber, toplo mleko i maslac. Dobro promešati do glatke smese.

Na malo ulja upržiti mleveno meso. Dodati sitno naseckane luk, šargarepu i paprike.

Nakon toga dodati narendan paradajz i začine. Smesu sipati u pleh. Vruć pire sipati u špric sa zvezdastim završetkom.

Oblikovati ruže preko mlevenog mesa, i tako ga pokriti celo. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar