Pikantne punjene pečurke

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik25095
07/04/2017
"Pravilo broj 5 - što je meze ukusnije, toliko više alkohola popijemo."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 611
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 12 kom. srednje veličine
  • šunka - 100 g
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 kom.
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paprika - 2 - 3 kom. pečene
  • paradajz - 2 kom.
  • topljeni sir
  • so
  • ulje
  • kačkavalj
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Oprati i očistiti pečurke, ukloniti im drške.

Poređati ih u tepsiju, okrenure nagore.

Kisele krastavčiće, paradajz, papriku i šunku iseći na kockice.

Beli luk presovati.

Sve to pomešati i rasporediti u svaku pečurku, a preko smese staviti komadiće topljenog sira.

Odozgo staviti rendani kačkavalj.

U tepsiju sipati malo vode, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni.

Pre vađenja iz rerne, skloniti foliju da se pečurke zapeku i porumene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar