Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Sočne ćuftice u paradajz sosu

Sočne ćuftice u paradajz sosu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Sočne ćuftice u paradajz sosu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ovako volimo ćuftice - u ukusnom sosu, u koji posle umačemo"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • kumin - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pirinač - 3 kašike
  • peršun - svež
  • brašno - za uvaljivanje
  • za paradjz sos
  • ulje - 50 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 500 g
  • piment - 3 zrna
  • lovorov lis - 1 list
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa svim sastojcima za ćuftice i ostavite smesu da odstoji oko 30 minuta. Napravite ćuftice od smese i uvaljajte ih jedno po jedno u brašno. U blenderu naseckajte crni luk, papriku, šargarepu, beli luk i ispržite ih u zagrejanom ulju.

Dinstajte povrće dok ne omekša. Pospite alevu papriku i dodajte 1 litar vruće vode. Posolite po ukusu i dodajte začine, bez peršuna i šećera.

U sos koji ključa dodajte jednu po jednu ćufticu. Nakon 20 minuta kuvanja, dodajte oljušteni i samleveni paradajz. Kuvajte jelo još 20 minuta. Na kraju kuvanja sos treba da pokriva ćuftice, a ako ih ne pokriva, dolijte toplu vodu.

malo pre nego što jelo skinete sa vatre, dodajte šećer i sitno iseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: