Način pripreme
Umesite mleveno meso sa svim sastojcima za ćuftice i ostavite smesu da odstoji oko 30 minuta. Napravite ćuftice od smese i uvaljajte ih jedno po jedno u brašno. U blenderu naseckajte crni luk, papriku, šargarepu, beli luk i ispržite ih u zagrejanom ulju.
Dinstajte povrće dok ne omekša. Pospite alevu papriku i dodajte 3-4 čaše vruće vode, u zavisnosti od toga koliko želite da bude gust paradajz sos. Posolite po ukusu i dodajte začine, bez peršuna i šećera.
U sos koji ključa dodajte jednu po jednu ćufticu. Nakon 20 minuta kuvanja, dodajte oljušteni i samleveni paradajz. Kuvajte jelo još 20 minuta. Na kraju kuvanja sos treba da pokriva ćuftice, a ako ih ne pokriva, dolijte toplu vodu.
Malo pre nego što skinete sa vatre ćuftice u paradajz sosu, dodajte šećer i sitno iseckani peršun.
Ako vam se sviđaju ćuftice u paradajz sosu, probajte sledeći put i ove ćuftice u belom sosu, recept je više nego ukusan.