Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Ukusna jagnjetina sa mnogo luka

Ukusna jagnjetina sa mnogo luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Ukusna jagnjetina sa mnogo luka
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jagnjetina sa mladim lukom - e to se naziva pravom klasikom u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 3 - 4 veze
  • aleva paprika
  • nana - sveža
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jagnjetinu na velike porcije. Posolimo i obilno namažemo alevom paprikom i solju.

Iseckamo mladi luk u stavljamo u dno pleha.

Usitnimo nanu i dodajemo je sa uljem, malo aleve paprike, bibera, soli i promešamo.

Poređamo porcije mesa i sipamo vodu.

Stavljamo da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: