Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Rolat od svinjskog mesa sa pečenim krompirom

Rolat od svinjskog mesa sa pečenim krompirom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Rolat od svinjskog mesa sa pečenim krompirom
Fotografije: Paulina Stoyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Čekate specijalne goste i želite da ih impresionirate - ovo je pravo jelo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, but
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 3 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • crni luk - 2 glavice
  • slanina - 80 - 100 g
  • šunka - 150 g
  • so - 3 prstohvata
  • svinjska mast - 2 kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • ruzmarin - 1 prstohvat, suv, naseckan
  • za marinadu
  • belo vino - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • biber - 3 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • za krompir
  • krompir - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • mirođija - 3 kašike, suv
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso u obliku velikog pravougla. Izlupajte ga čekićem i marinirajte ga u belom vinu i ulju sa dodatkom bibera i soli. Ostavite ga u frižideru da prenoći.

Sledećeg dana pripremite nadev. Istopite mast, oljuštite i nasecite luk i stavite ga da se zaprži. Za to vreme pripremite ostale sastojke. Operite i naseckajte pečurke i šargarepu na sitno i dodajte ih u luk.

Šunku nasecite na kockice i stavite u tiganj. Kada je povrće gotovo, skinite ga sa vatre i dodajte so i biber.

Pripremljeno povrće rasporedite preko mesa, poređajte komade slanine i pospite sitno naseckanim peršunom.

Umotajte meso u rolat i dobro ga vežite kanapom sa svih strana. Stavite ga na foliju, pospite ruzmarinom i umotajte u foliju.

Dobro je da meso bude umotano čvrsto u nekoliko listova folije. Stavite ga u rernu da se peče oko sat i po na 200 stepeni.

Pre serviranja skinite kanap i nasecite rolat na kolutove debljine oko 3 cm. Dodajte krompir za prilog.

Krompir pripremite na sledeći način: Oljuštite, operite i naseckajte krompir. U plehu ga začinite solju, mirođijom i belim lukom. Dodajte ulje i vodu da ih prekrije i pecite krompir na 200 stepeni 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: