Način pripreme
Prosejte brašno i stavite so u njega. Ugrejte sveže mleko, stavite šećer i mešajte dok se ne istopi. Nakon toga stavite suvi kvasac u mleko i mešajte dok se kvasac ne rastvori.
Sipajte ulje u brašno i u tankom mlazu dodajte mleko, neprestano mešajući kašikom. Umesite testo i ostavite ga da nadođe. Treba da utrostruči zapreminu.
Možete ga staviti u rernu na 40-50 stepeni i na taj način će biti spremno za oko 20 minuta. Kada testo nadođe, podelite ga na 19 jednakih lopti.
Svaku loptu razvucite oklagijom u elipsu i na kraj stavite sir i šunku.
Umotajte elipsu do sredine, a polovinu koju niste umotali nasecite na trake i onda umotajte. Dobivene rolate umotajte u male đevreke i poređajteih jedan do drugog u prethodno nauljenu tepsiju.
Ostavite pogaču da nadođe. Kada je nadošla sve premažite žumancem, koje ste umutili sa uljem i pospite sve miksom od susama, maka i lana.
Pecite na 170 stepeni oko 30-40 minuta. Pre nego što razlomite pogaču, ostavite je da se prohladi.