Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od tikvica i pirinča

Janija od tikvica i pirinča

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5513243
Janija od tikvica i pirinča
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusan predlog za sve one koji su isključili meso iz ishrane"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • pirinač - 1 šoljica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • himalajska so - po želji
  • mirođija - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, šargarepu i tikvicu sitno izrendajte. U hladnu vodu dok je na tihoj vatri stavite povrće.

Kada se prokuvaju, dodajte maslinovo ulje, so i pirinač.

Kuvajte dok sve ne bude gotovo i dodajte izrendan paradajz.

Dodajte šećer i kuvajte još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: