Jagnje na ražnju

Jagnje na ražnju

Jagnje na ražnju
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj300 min.
Ukupno330 min.
Porcije10
"Ako imate mogućnost nemojte propustiti da pripremite i probate - ne postoji ništa ovako ukusno"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 manje, oko 5 - 6 kilograma
  • mladi luk - 5 - 6 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • nana - 1 vezica
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo.

Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom.

Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj.

Pečemo oko 4-5 sati dok ne porumeni, neprestano mažući maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: