Kavarma sa prazilukom na bugarski način

12/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ako Vam se jede ukusna kavarma sa prazilukom - idite do Bugarske ili savijte rukave i pripremite je sami "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano550
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • praziluk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika - 2 kašike
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • jaja - 6 komada
  • preliv po želji
  • maslac - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk operite, očistite od unutrašnjih listova i nasecite na kolutove. Očišćeno svinjsko meso operite i nasecite na manje komade. šargarepu očistite i narendajte.

U dubokom tiganju, na ulju, upržite svinjsko meso dok ne omekša. Izvadite meso i prebacite ga u pleh. U istoj masnoći prodinstajte praziluk i šargarepu. Na kraju dodajte alevu papriku. Kada je gotovo, prebacite smesu kod mesa u pleh.

U vruć bujon od povrća prebacite preostalu masnoću iz tiganja i sve zajedno sipajte u pleh. Posolite sa malo soli, dodajte biber i kumin i sve promešajte. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

U plehu napravite 6 malih rupica u mesu i povrću, i u ova gnezda stavite po jedno jaje. Pleh pažljivo ubacite u rernu i zapecite. Jaja treba da se lagano ispeku - da formiraju opnu od belanca.

U tanjir stavite kavarmu, ali tako da u svakoj porciji bude po jedno jaje. Po želji možete napraviti preliv od maslaca u kome upržite malo aleve paprike. Ovim prelivom ukrasite svaki tanjir.

Servirajte uz ljutu papričicu i crno vino.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar