Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa prazilukom na bugarski način

Kavarma sa prazilukom na bugarski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Kavarma sa prazilukom na bugarski način6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako Vam se jede ukusna kavarma sa prazilukom - idite do Bugarske ili savijte rukave i pripremite je sami"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • praziluk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika - 2 kašike
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • jaja - 6 komada
  • preliv po želji
  • maslac - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk operite, očistite od unutrašnjih listova i nasecite na kolutove. Očišćeno svinjsko meso operite i nasecite na manje komade. šargarepu očistite i narendajte.

U dubokom tiganju, na ulju, upržite svinjsko meso dok ne omekša. Izvadite meso i prebacite ga u pleh. U istoj masnoći prodinstajte praziluk i šargarepu. Na kraju dodajte alevu papriku. Kada je gotovo, prebacite smesu kod mesa u pleh.

U vruć bujon od povrća prebacite preostalu masnoću iz tiganja i sve zajedno sipajte u pleh. Posolite sa malo soli, dodajte biber i kumin i sve promešajte. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

U plehu napravite 6 malih rupica u mesu i povrću, i u ova gnezda stavite po jedno jaje. Pleh pažljivo ubacite u rernu i zapecite. Jaja treba da se lagano ispeku - da formiraju opnu od belanca.

U tanjir stavite kavarmu, ali tako da u svakoj porciji bude po jedno jaje. Po želji možete napraviti preliv od maslaca u kome upržite malo aleve paprike. Ovim prelivom ukrasite svaki tanjir.

Servirajte uz ljutu papričicu i crno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: