Način pripreme
Praziluk operite, očistite od unutrašnjih listova i nasecite na kolutove. Očišćeno svinjsko meso operite i nasecite na manje komade. šargarepu očistite i narendajte.
U dubokom tiganju, na ulju, upržite svinjsko meso dok ne omekša. Izvadite meso i prebacite ga u pleh. U istoj masnoći prodinstajte praziluk i šargarepu. Na kraju dodajte alevu papriku. Kada je gotovo, prebacite smesu kod mesa u pleh.
U vruć bujon od povrća prebacite preostalu masnoću iz tiganja i sve zajedno sipajte u pleh. Posolite sa malo soli, dodajte biber i kumin i sve promešajte. Ugrejte rernu na 180 stepeni.
U plehu napravite 6 malih rupica u mesu i povrću, i u ova gnezda stavite po jedno jaje. Pleh pažljivo ubacite u rernu i zapecite. Jaja treba da se lagano ispeku - da formiraju opnu od belanca.
U tanjir stavite kavarmu, ali tako da u svakoj porciji bude po jedno jaje. Po želji možete napraviti preliv od maslaca u kome upržite malo aleve paprike. Ovim prelivom ukrasite svaki tanjir.
Servirajte uz ljutu papričicu i crno vino.