Način pripreme
Umutite u posudi žicom jaja sa 4 kašike šećera. Dodajte sveže mleko i vanilu.
Na gornjem delu bundeve isecite poklopac, očistite je od semenki i mekanog sela. Unutrašnjost bundeve obilno pospite brašnom, protresite, a zatim izbacite višak.
Karamelizujte 3-4 kašike šećera dok ne dobijete svetliji karamel. Sipajte ga u bindevu. Preko njega sipajte mleko sa jajima. Stavite poklopac bundeve i pažljivo je prebacite u veliku šerpu. Sipajte hladnu vodu, čiji je nivo 1 prst ispod poklopca bundeve.
Stabite šerpu u rernu, zagrekanu na 150 stepeni sa ventilatorom i pecite oko 2 sata. Voda u šepri ne treba da vri. Gledajte rernu i s vremena na vreme smanjite temperaturu.
Gotovu bundevu pažljivo izvadite iz vode. Sačekajte da se potpuno ohladi pre serviranja.