Način pripreme
Zamesimo testo, u posudi razbijemo jedno jaje, promešamo i u njega dodajemo pola šolje kiselog mleka, pola šolje ulja, kašičicu praška za pecivo, supenu kašiku kvsca, pola kašičice sirćeta, kašičicu soli i kašičicu šećera. Sipamo i mlaku vodu. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, stavljamo brašno dok ne dobijemo glatko i elastično testo koje se ne lepi
Uvijamo krpom ili folijom i ostavljamo da nadođe. Pripremamo sastojke za nadev. Isečemo makedonsku kobasicu na komade, isečemo kisele krastavčiće. Pečurke sitno.
Nadošlo testo razvučemo na veliku okruglu koru i stavljamo u veliki pleh iz rerne, na namazan papir za pečenje.
Pečemo koru dok ne dobije bledoroze boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad bude gotovo vadimo pleh iz rerne i namažemo koru kečapom ili paradajz pireom.
Poređamo druge sastojke - makedonsku kobasicu, krastavčiće i pečurke. Posipamo sitno izrendanim kačkavaljem.
Sipamo čubar, origano i ljutu papriku po ukusu. Pečemo picu sa gornjim grejačem u rerni dok kačkavalj ne porumeni.