Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Moja uspešna domaća pica

Moja uspešna domaća pica

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Moja uspešna domaća pica
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
23/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Magične reči koje mogu naterati sve da sednu za sto za tren oka su - Pica je gotova"

Potrebni sastojci

  • za mešenje testa
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje za kafu
  • sirće - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
  • suvi kvasac - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - približno 500 g
  • za ukrašavanje pice
  • kačkavalj - 2 šolje, sitnije izrendan
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • makedonska kobasica - 1 - 2 komada
  • pečurke - 1 šolja, iz konzerve
  • kečap - ili paradajz pire
  • čubar
  • origano
  • ljuta aleva paprika - za pikantniji ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo, u posudi razbijemo jedno jaje, promešamo i u njega dodajemo pola šolje kiselog mleka, pola šolje ulja, kašičicu praška za pecivo, supenu kašiku kvsca, pola kašičice sirćeta, kašičicu soli i kašičicu šećera. Sipamo i mlaku vodu. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, stavljamo brašno dok ne dobijemo glatko i elastično testo koje se ne lepi

Uvijamo krpom ili folijom i ostavljamo da nadođe. Pripremamo sastojke za nadev. Isečemo makedonsku kobasicu na komade, isečemo kisele krastavčiće. Pečurke sitno.

Nadošlo testo razvučemo na veliku okruglu koru i stavljamo u veliki pleh iz rerne, na namazan papir za pečenje.

Pečemo koru dok ne dobije bledoroze boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad bude gotovo vadimo pleh iz rerne i namažemo koru kečapom ili paradajz pireom.

Poređamo druge sastojke - makedonsku kobasicu, krastavčiće i pečurke. Posipamo sitno izrendanim kačkavaljem.

Sipamo čubar, origano i ljutu papriku po ukusu. Pečemo picu sa gornjim grejačem u rerni dok kačkavalj ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: