Pečene paprike sa sirom

Jelena Andonov
Jelena Andonov
Početnik
14/04/2017
"Ukusno meze iziskuje majstorstvo i tačan recept, a mesto u špajzu za još 1-2 teglice ćete uvek naći "
Priprema120 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno170 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 901
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 13 kg crvene paprike
  • sir - 1 kg
  • ulje - 700 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ukloniti drške na paprikama. Dobro oprati i peći. Nakon što se ohlade, paprike oljuštiti i sitno samleti.

Nakon toga u šerpu naliti 700 g ulja i dodati samlevenu papriku, pa pržiti 10 minuta.

Dodati sir i so po ukusu. Mešati još 10 minuta i skloniti sa vatre.

Ostaviti da se ohladi, nakon čega puniti tegle srednje veličine. Gotove tegle kuvati 20 minuta. Nakon toga ih izvaditi i ostaviti okrenute poklopcem nadole.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar