Prženi svinjski file sa garnirom

15/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Imate pravo da makar jednom mesečno zaboravite za zdrave preporuke i jedete nešto ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano402
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 500 g
  • krompir - 2 komada velikih
  • brašno
  • ulje
  • so
  • biber
  • taljatele - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml tečne
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na tanke filete. Posolite i pobiberite.

Ogulite, operite i osušite krompire. Isecite ih na takne i široke listiće, da budu veličine fileta. Na malo ulja ispržite krompir sa obe strane i odložite ga na papir.

Ako file ima žilice sa strane, napravite proreze makazama, pa se meso neće skupljati pri prženju. Svaki file uvaljajte u brašno i propržite ga sa obe strane. Izvadite i ostavite na papir.

Pastu skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedite od vode, dodajte tečnu pavlaku i promešajte. Vratite na ringlu na nekoliko minuta.

Između filea stavite pržen krompir, a zatim u tanjir stavite i pastu i možete servirati.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar