Trifle sa jagodama i kremom od bele čokolade

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
15/04/2017
"U takmičenju za najukusniji slatkiš, ovaj je u top 3 "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano214
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 2/3 mleka sa šećerom. U činiji umutite žumanca, preostalo mleko i puding. U tankom mlazu sipajte vruće mleko.

Promešajte i vratite u šerpu. Povremeno promešajte, dok se krem ne zgusne. Dodajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi.

Krem pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi (kako ne bi uhvatilo koricu). U odgovarajuće čaše stavite isečene krugove korice od vanile.

Natopite ih aromatičnim likerom. Sa strane poređajte jagode koje ste isekli na pola. Rasporedite krem i poravnajte.

Umutite pavlaku i pomoću šprica napravite dekoraciju na kremu. Ukrasite rendanom belom čokoladom i komadićima jagode.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar