Jagnjeći kotleti sa mladim lukom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
16/04/2017
"Jagnjetina može da se jede u bilo koje doba godine, ali iz iskustva znamo da je najukusnija u proleće sa mladim lukom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 2 kg
  • mladi luk - 12 struka
  • mladi beli luk - 5 - 6 struka
  • lovorov list - 3 komada
  • rakija - 2 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • piment
  • biber
  • aleva paprika
  • selen
  • nana
  • ulje
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na porcije, operite ga i prelijte vrućom vodom. U vodu dodajte 3-4 lovorova lista, 1 kašiku soli, 5-6 zrna pimenta, desetak zrna bibera, 2 kašike rakije i jednu glavicu luka, presečenu na četvrtine.

Stavite meso na vatru. Kada provri, skinite penu i ostavite da se kuva skoro dok meso ne bude gotovo.

Ugrejte malo ulja i lagano propržite 2 veze mladog luka i jednu vezu mladog belog luka.

Dodajte nanu i selen i sipajte u pleh, a odozgo poređajte meso koje ste posipali sa malo aleve paprike i prelili uljem.

Sipajte dve čaše od bujona u kojem se meso kuvalo.

Ugrejte rernu i stavite meso da se zapeče. Pecite ga na 180 stepeni oko 30 minuta.

Za prilog:

Na tanke kriške nasecite krompir i ispržite pomfrit.

Paradajz nasecite na kolutove. Ispržite kolutove paradajza u keramičkom tiganju na sasvim malo maslinovog ulja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar