Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeće pečenje s nanom i lukom

Jagnjeće pečenje s nanom i lukom

Jagnjeće pečenje s nanom i lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
10
"Od majstora da znate - jagnjetina se priprema sa svežim lukom, a pravi začin za nju je nana. Ostalo su sitnice"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • nana - 5 strukova
  • ulje - 1 šoljica
  • so po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, osuši i iseče na porcije. Namaže se uljem, u kome smo pomešali so, biber i alevu papriku.

Ostavi se 15 minuta da upije začine i da se marinira. Postavi se u posudu za pečenje. Mladi luk se očisti i iseče zajedno s nanom.

Rasporedi se pored mesa u posudi. Sipamo čašu tople vode, pokrije se folijom i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dva sata.

S vremena na vreme se pogleda ima li još vode. Na kraju se skine folija i ostavi se da se zapeče još 30 minuta zbog hrskave korice.

Servira se na podlozi od kuvanog pirinča i sveže nane. Ukusno i praznično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: