Način pripreme
U udubljenje u prosejanom brašnu sipajte mleko i razbijte jaje.
Pomešajte sodu i prašak za pecivo zajdeno sa limunovim sokom. Dodajte ih u brašno, nakon toga sipajte šećer i so i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji oko pola sata.
Razdelite testo na četiri lopte. Svaki deo se razvije na veličinu posude za tortu na nabrašnjenoj površini.
Postavite papir za pečenje na dno posude za pečenje torte i pospite s malo maslinovog ulja.
Stavite u posudu prvu razvijenu koru i pospite maslinovim uljem. Razvijte na isti način i stavite jedan na drugi sledeće tri kore, dok prskate maslinovo ulje između njih.
Ukrasit pogaču po želji. Ja sam formirala cvetove kalupom za kolače. Namažite cvetove žumancem i pospite ih mešavinom semenki.
Ispecite pogaču u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.