Način pripreme
U hladnoj vodi rastvorite kvasac i šećer.
Odvojeno umutite jedno jaje i ulje. Sipajte brašno i so u posudu i napravite udubljenje. Sipajte smesu s kvascem i smesu s jajetom. Pomoću kašike počnite da dodajete brašno postepeno.
Kad dobijete kašu dodajte mast (sa sobne temperature) i počnite da mesite dok se ne dobije lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite testo oko 30 minuta.
Od drugaog jaja uzmite belance i dodajte mu izmrvljen sir i promešajte. Naraslo testo isecite na 4 dela. Svaki deo razvijte u pravougaonik i na jedan dug kraj stavite sir.
Uvijte 4 čvrsta rolata i svaki rolat isecite na 4 dela. Stavite ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i pokrijte folijom. Ostavite ponovo da narastu oko 30 minuta.
Umutite žumance s svežim mlekom i četkom ga namažite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.