bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Čorba sa jagnjećim iznutricama i mladim lukom

Čorba sa jagnjećim iznutricama i mladim lukom

Čorba sa jagnjećim iznutricama i mladim lukom1 / 2
21/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
"U sezoni jagnjetine ne možemo da propustimo ni ovu ukusnu jagnjeću čorbicu, koja je radost na bugarskoj trpezi!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 od 1 jagnjeta
  • luk - 1 veza, mladi
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pirinač - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sirće - 1 supena kašika
  • biber
  • peršun
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljate džigericu, srce, krezle od jagnjeta da se kuvaju u 1.5 posoljene vode. Kad se skuvaju ih isecite na jednake delove, a bujon procedite.

Posebno izdinstate sitno iseckan luk u ugrejanom ulju, začinite alevom paprikom i sipate u supu, u koju ste vratili naseckane iznutrice.

Dodajte pirinač i desetak zrnaca bibera i ostavite da vri dok pirinač ne bude gotov. Pre nego što skinete sa vatre, posolite i pospite sitno iseckanim peršunom i nanom.

Začinite supu sa jajima, umućenim sa kiselim mlekom i malo sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: