Slatke kuglice sa ratlukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Slatke kuglice sa ratlukom
Fotografije: Rositsa Marinova
5 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Toliko su ukusne, da ih od nas neće sačuvati kutija sa katancem, a kamoli obična kutija sa poklopcem"

Potrebni sastojci

  • svinjska mast - 1 šolja, rastopljena
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kesica
  • vanilin šećer - 2 kesica
  • brašno - oko 3 šolje
  • ratluk - 2 kutije za nadev
  • šećer u prahu
  • vanila - 1 kesica, za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno, dodajte prethodno promešano kiselo mleko i sodu, rastopljenu i ohlađenu mast i vanilin šećer, dobro promešajte i umesite meko i elastično testo. Ako ima potrebe, dodajte još malo brašna.

Podelite testo na male kuglice, veličine oraha. Svaku kuglicu lagano spljeskajte i u sredinu dodajte komad ratluka, pa ponovo napravite kuglice.

Ovako napravljene kuglice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje.

Dok su kolači još vrući uvaljajte ih u prethodno promešane šećer u prahu i vanilu.

Najlakše ćete ovo uraditi ako u papirnu kesu ubacite šećer u prahu i vanilu, a zatim ubacujete vruće kolače, koje protresete nekoliko sekundi. Poređajte ih u odgovarajući tanjir i ostavite da se ohlade.

Čuvajte kuglice sa ratlukom u kutiji sa poklopcem. Što duže stoje, to su ukusnije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: