Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Patatnik»Patatnik sa prazilukom i krompirom

Patatnik sa prazilukom i krompirom

Patatnik sa prazilukom i krompirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Nema nešto ovako ukusno, probajte i priznaćete da je tako"

Potrebni sastojci

  • krompir - 0.5 kg
  • praziluk - 1 struk
  • aleva paprika - prstohvat
  • so
  • jaja
  • nana - prstohvat
  • maslac - kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i operite krompir i praziluk. Izrendajte ih i dobro ocedite. U posudi umuite jaja.

Stavite začine, a nakon toga i krompir sa prazilukom. Dobro promešajte.

Podelite kocku maslaca na dva dela. Stavite jedan deo u tiganj i sačekajte da se rastopi.

Sipajte smesu i pecite patatnik na tihoj vatri, ne treba da bude deblji od 1-1.5 cm. Ako imate mali tiganj, ispecite dva.

Okrenite uz pomoć velikog tanjira ili poklopca i pre nego što stavite da se peče sa druge strane, rastopite drugu polovinu maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: