Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskave rolnice od tankih kora

Hrskave rolnice od tankih kora

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Hrskave rolnice od tankih kora
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
4 / 5
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Ukusne i lake pitice za prekrasan početak dana."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, tankih
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sir - 400 g, izmrvljen
  • ulje
  • maslac
  • sok od limuna - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite 8 tankih kora. Svaku koru presecite na pola. Na taj način dobićete 16 pravougaonih kora. Svaku premažite uljem (uz pomoć četke).

Stavite po dve kašike nadeva, koji pripremite od umućenih jaja, koja promešate sa kiselim mlekom, praškom za pecivo, nekoliko kapi soka od limuna i izmrvljenim sirom (možete koristiti i sitni sir).

Premazane kore na koje ste stavili nadev umotajte u rolnicu i pazite da se kora ne pocepa (vidite slike). Pripremite sve rolnice i poređajte ih u pleh preko papira za pečenje. Na svaku rolnicu stavite malo maslaca.

Poprskajte rolnice kiselom vodom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni do prijatne zlatne boje otprilike 20-25 minuta. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: