Način pripreme
1. Prvo pripremiti krem od jagode. Za pripremu krema, iseći jagode na parčiće i ispasirati ih. Dodati im malo mleka i brašno, pa sve umutiti u homogenu smesu. Preostalo mleko zagrejati sa šećerom i vanilom, pa pre nego provri smanjiti temperaturu i polako dodavati smesu sa jagodama. Mešati dok se ne zgusne i skinuti sa vatre. Na kraju dodati listiće želatina i maslac, pa mešati dok se želatin ne rastvori.
2. U posudi sjediniti 100 ml mleka sa rumom, potopiti jedan po jedan keks i ređati ih u kalup koji se otkopčava od 25 cm ili u kakav god imate. Pokriti dno keksom i sipati celu količinu krema. Odozgo posuti sa oko 30 g kokosa i polovinom oraha, pa poređati još jedan sloj keksa prethodno potopljenog u mleko i rum. Ostaviti da se stegne. U međuvremenu pripremiti drugi krem.
3. Umutiti jaje sa malo mleka i brašna, dok se ne dobije homogena smesa. Preostalo mleko, kao i kod prvog krema, zagrejati sa šećerom i vanilom, pa pre nego zavri smanjiti temperaturu skoro do minimuma i polako dodavati smesu od jaja. Intenzivno mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i dodati maslac i 100 g kokosovih mrvica. Krem ponovo dobro promešati i preliti preko drugog reda keksa.
4. Preko kokosovog krema poređati koše jedan red keksa potopljenog u mleko i rum i pripremiti preliv na sledeći način: na pari rastopiti čokoladu sa maslacem i mlekom. Dok je smesa vruća, ravnomerno je preliti preko poslednjeg sloja keksa i posuti preostalim orasima i kokosom. U sredinu staviti jagodu.
5. Tortu ostaviti da se ohladi i staviti je u frižider 4-5 sati da se stegne. Pri otkopčavanju kalupa, prvo preći preko zidova vlažnim nožem, kako bi se torta odvojila bez problema.