Desert od limuna u činijicama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
42
11
318
25/04/2017
"Danas smo vam spremili ove veoma lake deserte od limuna, koji se mogu napraviti bilo kada"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 249
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • limun - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - kravlji, za premazivanje činijica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutite sa šećerom i dodajte rendanu koru limuna i sok od limuna. Sipajte mleko i preko posipajte brašno. Dobro promešajte smesu.

U posebnoj činiji umutite belanca u sneg, zajedno sa solju. Dodajte ih smesi sa žumancima i pažljivo mešajte kutlačom. Nemojte preterivati sa mešanjem.

Smesu rasporedite u činijice za krem brule, кoje ste prethodno premazali maslacem. najbolje bi bilo da su pliće, kako bi se kolač što bolje ispekao i kako ne bi pukao odozgo, ali i da napukne, nije ništa strašno.

Stavite ih u tepsiju na čije ste dno stavili krpu. Sipajte vruću vodu da dostigne do polovine činijica i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne porumene.

Poslužite kolač ohlađen i posipan šečerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar