Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama
Fotografije: Beatris Borisova
4 / 6
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Neverovatno i ukusno jelo sa aromatičnim buketom od povrća i začina! Probajte!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, tanjih i dužih
  • tikvice - 2 komada, debljih
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - nekoliko čena
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • soja sos - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber
  • origano - 1 kašičica, puna
  • ruzmarin - 1 struk sušenog
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i isecite na jednake kolutove. Patlidžan posolite i ostavite da se ocedi od gorkog soka. Dobro ih operite i osušite. Isecite beli luk na tanke listiće.

U pravougaonu posudu za pečenje, koju ste prethodno nauljali, ređajte povrće, tako da prvo bude paradajz, krompir, patlidžan i na kraju tikvica. Između njih stavite i listiće belog luka.

Dobro posipajte začine preko, soja sos i preko grančicu ruzmarina. Ravnomerno prelite maslinovim uljem i stavite jelo u umereno zagrejanu rernu da se ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: