Način pripreme
Sameljite keks i indijski orah. Promešajte ih sa rastopljenim maslacem i napravite koru, koju rasporedite po dnu i zidovima kalupa za tortu. Stavite je u frižider na 1 sat.
Za to vreme u čoper stavite maskarpone, kiselu pavlaku, sveže mleko, šećer i koru od limuna. Ispasirajte i napravite krem. Njega sipajte preko kore i vratite ponovo u frižider.
Očistite i operite jagode. Prepolovite ih i ostavite u metalnu posudu. Preko njih pospite šećer i sačekajte 2-3 sata. Nakon toga jagode ugrejte na slaboj vatri i mešajte masu oko 10 minuta.
Masu skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Promešajte je sa želatinom, koji ste pripremili prema uputstvu na kesici. Dobro promešajte.
Dajte vremena smesi da se ohladi i nakon toga njom prelijte čizkejk. Vratite u frižider na 7-8 sati.