Način pripreme
Pomešajte kiselo mleko sa sodom i promešajte. Kad prokisne dodajte ga u umućena jaja, šećer, so i ulje, zamesite meko testo dok dodajte brašno.
Podelite testo na osam jednakih delova i fotmirajte lopte, razvijte ih oklagijom u okrugle kore i ispecite u posudi za pečenje namazanoj uljem, na umerenoj vatri dok ne porumene.
Pripremite krem, odvajajući 300 ml od mleka i dodajte mu umućena jaja sa šećerom i vanilu, dodajte brašno i promešajte dok smesa ne postane glatka.
Ostatak mleka stavite na tihu vatru da provri, dodajte kremastu smesu u tankom mlazu uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.
Sklopite tortu, ređajući kore jedna na drugu, obilno namazane kremom, dok blago pritiskate kore da se nema šupljina.
Ostavite tortu da omekša, odsecajući ivice da se izravna,
Namažite kremom i pospite mrvljenim orasima.